Bugun...


DEM’DEN GAZETEMİZE ZİYARET
Tarih: 16-01-2024 13:50:14 Güncelleme: 16-01-2024 13:50:14 + -


Hafta Sonu Bulanık’ta bir iş yerinde yapılan Temayül yoklamasında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) BULANIK Belediyesi Eşbaşkan Adayları Arafat Kardağı ve Aryan Doğan gazetemizi ziyaret etti.

facebook-paylas
Tarih: 16-01-2024 13:50

DEM’DEN GAZETEMİZE ZİYARET

Hafta sonu Bulanık bir iş yerinde  yapılan temayül yoklamasında delegelerden aldığı oylarla adaylıkları kesinleşen, DEM Parti’nin Bulanık Belediye Başkan Adayı Arafat Kardağı ve ve Eş Başkan Adayı Aryan Doğan Gazeteci Galip Kılınç, Mehmet Fideyil Temel ve Faruk Güneş tarafından karşılandılar.

Partimiz Halkımıza Demokrasi Şöleni Yaşattı

Gazetecilerde açıklamalarda bulunan Bulanık Belediyesi Eşbaşkan Adayı Arafat Kardağı, “Halkımızın ve delegasyonumuzun bizlere verdiği destekten dolayı herkese teşekkür ediyorum. Hafta sonu yaşadığımız partimizin halkımıza yaşattığı bir demokrasi şölenidir. Bu şöleni bize yaşatan başta Hakkâri Milletvekilimiz Öznur Bartın’a, Parti Meclis Üyemiz Hülya Kavak’a, DEM, HDP ve BDP ilçe eşbankanlarına, yöneticilerine, temayül yoklamasına katılan delegasyona ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunarız. Hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyoruz. Allah bizi halkımıza karşı mahçup etmesin inşallah.” dedi.

HALKIMIZ SEÇİMLERDE İRADESİNE SAHİP ÇIKACAKTIR

Bulanık halkı seçimlerde iradesine sahip çıkacaktır diyen Kardağı; “Biliyorsunuz daha önceki dönemlerde de belediyeyi biz kazanmıştık.  Ama merkezi hükümet halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atayarak halkın iradesi yok sayılmıştı. Elbette halkımızın buna bir cevabı olacaktır. Halkımız tekrar iradesine sahip çıkacaktır. Bu halk kayyumlarla değil seçilmiş belediye başkanlarıyla yönetilmek istiyor. Onun için 31 Mart seçimlerde bizim olanı, yine biz alacağız”dedi.

Zaman Bu Halkın Kendi İradesine Sahip Çıkma Zamanıdır

Bulanık Belediyesine atanan Kayyumlarla Bulanık’ın 10 yıl geriye gittiğini iddia eden Kardağı sözlerini şöyle sürdürdü; “  Bildiğiniz gibi 10 yıla yakındır ilçemiz kayyumlar yönetiliyor. Kayyumlar 10 yıldır bir şey yapmadıkları gibi tam tersine 10 yıl ilçemizi geriye götürdüler. İlçemizde alt yapı ve üst yapı sorunu hala sıkıntılar yaşanıyor.  Buna rağmen Bulanık Belediyesinin şuan ne kadar borcu var biz bilmiyoruz.  Bunun yanında kayyum döneminde Belediyenin birçok gayrimenkullerinin satıldığını Bulanık halkı da biliyor, biz de biliyoruz. Biz belediyeyi aldığımızda satılan bu arsalara bakacağız kime satılmış, hangi bedellerle satılmış, satışlarda bir usulsüzlük var mı, yok mu?  Tüm bunlara bakacağız bir usulsüzlük varsa ve hukuki olarak bu satılanları geri alabilirsek bunun mücadelesini vereceğiz. Hukuken geri alabileceğimiz yerler varsa buraları geri alacağız. Zaman bu halkın kendi iradesine sahip çıkma zamanıdır. Bizler hep birlikte Bulanık’ı alacağız. Bu yüzden Bulanıklıların kendi iradesine sahip çıkması gerekir. Bulanık halkına çağrımız; biz sorumluluklarımızın farkındayız gelin siz de toprağınıza, kentinize ve mahallenize sahip çıkın. Gelin hep birlikte Bulanık’a sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı. 

31 Mart’a Ortaya Çıkacak Sonuç, İktidara Verilecek En Büyük Cevap Olacaktır

Hafta sonu çok şeffaf ve demokratik bir seçim olduğunu belirten Eşbaşkan Adayı Aryan Doğan; “ Bizim için bundan sonraki süreç daha da zor olacaktır. Biz bunun farkındayız. İllerimizi ve ilçelerimizi kendimiz yöneterek, tekrar var olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bulanık halkı için adayların kim olduğu önemli değil. Bulanık halkı için önemli olan kendi kentini, ilçesini kendisinin yönetmesidir. Biliyoruz adaletli bir seçim olursa Bulanık’ta halk iradesi kazanacaktır. Biz iddialıyız ve Bulanık’ı alma konusunda en ufak bir şüphemiz yok.  Belediyelerimizi, kentlerimizi yine biz yöneteceğiz. 31 Mart’a ortaya çıkacak sonuç, iktidara verilecek en büyük cevap olacaktır. Bu halkın umutları için aday olduk gençlerden ve kadınlardan biz ve sizler bu halkın bütün sorunlarını el ele vererek Bulanık halkı ile dayanışma içerisinde olacağız. Gerçek halkçılığı kendimize şiar edinip halkımıza hizmet edeceğiz.  Bu vesileyle İlçe Mahallerinden ve köylerden kış mevsiminin zor şartları altında gelerek temayül belediye ve meclis üyeleri aday adayları için tercih haklarını kullanarak iradelerini beyan eden delegelerimize, mahalle temsilcilerimize,  partilerimizin teşkilatlarına, yönetimine tüm beldelerimizin ilçe başkanları ve yönetimlerine, kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimlerine, teşekkür ederiz.”ifadelerine yer verdi.

 




Kaynak: Bilican Haber

Editör: Galip KILINÇ

Bu haber 1737 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI