Bugun...


“Özel Gereksinimli Gruplar ve Sosyal Hizmet: Riskler, Hizmetler ve Uygulamalar” kitabı raflardaki yerini aldı
Tarih: 14-12-2023 08:52:04 Güncelleme: 14-12-2023 08:52:04 + -


Bulanık Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü öğretim elamanlarından Öğr. Gör. Mehmet Latif CANDEMİR ve Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü öğretim elamanlarından Öğr. Gör. Hüseyin DOĞAN’ın editörlüğünü üstlendiği “Özel Gereksinimli Gruplar ve Sosyal Hizmet: Riskler, Hizmetler ve Uygulamalar” adlı kitap çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 14-12-2023 08:52

“Özel Gereksinimli Gruplar ve Sosyal Hizmet: Riskler, Hizmetler ve Uygulamalar” kitabı raflardaki yerini aldı

15 bölümden oluşan çalışmada, özel eğitime ihtiyaç duyan özel gereksinimli bireylerin karşılaştıkları riskler, bu risklere yönelik hizmetlere yer veriliyor. Ayrıca her bölümün sonunda müracaatçıların içinde bulunduğu durumun değerlendirildiği, sorun ve ihtiyaçlarının tespit edildiği ve ihtiyaç duyulan hizmetlere yönelik gerekli sistemlerin harekete geçirildiği planlı müdahale sürecine yönelik uygulamalar bulunuyor. Farklı kurumlardan pek çok akademisyen ve alan uzmanının buluştuğu çalışma Uluslararası statüdeki Eğiten Kitap tarafından yayımlandı.

Çalışma, özel eğitime ihtiyaç duyan özel gereksinimli bireyleri risk, hizmet ve uygulama ekseninde kapsamlı bir şekilde ele alması bakımından bir ilk niteliğinde…

Candemir ve Doğan, editörlüğünü üstlendiği kitabın yayımlanmasıyla ilgili “Dileriz ki, bu çalışmamız özel gereksinimli bireylerle çalışan meslek profesyonellerine katkı sağlarken alana ilgisi olan bireylere de farklı bir bakış açısı kazandırır ve dolayısıyla da bu grupların yaşamlarına daha fazla saygı göstermemize, daha fazla anlamamıza ve onlara gereken desteği verme konusunda bize rehberlik eder” dedi.

Kitap çalışması, özel eğitim kapsamı içerisinde değerlendirilebilecek bütün grupları tanımlaması bakımından bir ilki oluşturuyor.

 




Kaynak: murat haber

Editör: Galip KILINÇ

Bu haber 223 defa okunmuştur.

Etiketler : bilican haber

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KİTAP Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI