Bugun...


BULANIK’TA KAYYUM PROTESTOSU
Tarih: 17-12-2023 15:21:32 Güncelleme: 17-12-2023 15:21:32 + -


Belediyelere atılan kayyumlar 4. yılında Bulanık’ta protesto edildi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bulanık İlçe Binası önünde düzenlenen protestoya görevden alınan Bulanık Belediye Eşbaşkanları Adnan Topçu ve Eylem Saruca, HDP İlçe Eşbaşkanı Fırat Aşar, DBP Muş il eşbaşkanları, Malazgirt ve Varto İlçe Eşbaşkanları, Bulanık DBP Partisi İlçe Eşbaşkanı Seracettin Çiftçi ve partiler katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 17-12-2023 15:21

BULANIK’TA KAYYUM PROTESTOSU

Basın açıklamasını okuyan DBP Bulanık İlçe Eşbaşkanı Seracettin Çiftçi,  31 Mart 2019 seçimlerinde partilerinin  kazanmış olduğu Belediyelerin Kayyum gaspına uğradığını belirterek,  2019’da olduğu gibi 2024’ yılında da tekrar belediyeleri halkın gücü ile geri alacaklarını söyledi.  

AKP ve MHP’nin yasalarla tanımlanmış seçme ve seçilme ilkesini tamamen kendi keyfi uygulamalarına dönüştürdüklerini belirten Çiftçi sözlerini şöyle sürdürdü; “31 Mart 2019 seçimlerinde partimizin kazanmış olduğu Belediyeler Kayyum gaspına uğradı. Bu Kayyum gaspına uğrayan Belediyeler içerisinde Bulanık Belediyesi’ne de 17.12.2019 yılında Kayyum atandı. Halkın iradesi ile seçilen Belediye Eşbaşkanımız Adnan Topçu tutuklanarak cezaevine atıldı. Belediye eşbakanımız ile birlikte bir çok arkadaşımız için de uyduruk dosyalar hazırlanarak cezaevlerine atıldılar ve bütün belediye meclisleri askıya alındı.  Toplamda 900’e yakın meclis üyesi hukuksuz bir şekilde görevlerinden alındı. Tabi çoğunluğu AKP’li olan diğer Belediyelerden seçilmiş meclis üyeleri de bu gasptan paylarına düşeni aldılar.

TÜRKİYE TARİHİNDE DAHA ÖNCE DE KAYYUM POLİTİKARI VARDI

Ancak şunu belirtebiliriz ki Türkiye tarihi Kayyum politikalarıyla yeni tanışmamıştır. 1979 yılında Urfa’nın Hilvan Belediyesi Başkanlığına seçilen Nadir Temel’in yerine atanmıştır. Kayyumla başlayan gasp özellikle Kürt illeri olmak üzere birçok Türkiye kentinde de seçilen belediyeler gasp edilmiştir. Ordu’nun Fatsa ilçesinde Terzi Fikri bir örnektir.

2024 YILINDA HALKIMIZIN GÜCÜ İLE BELEDİYELERİMİZİ TEKRAR GERİ ALACAĞIZ.

Fakat AKP-MHP iktidarı resmi ideolojinin ötesinde bir gasp entrikası geliştirdi. Yasalarla tanımlanmış seçme ve seçilme ilkesini tamamen kendi keyfi uygulamalarına dönüştürdü. Düzemece ve kolluk raporlarıyla önce DBP Belediyelerine, sonra HDP Belediyelerine kayyum atadı. Kayyumlar resmi ideolojinin Valileri ve Kaymakamları olarak belirlendiği gibi yerel işbirlikçi kamu personellerini de bu gaspın için çekti. Birçok arkadaşımız korkunç cezalara çarpıtıldı. Halen cezaevlerinde esir olarak tutulan arkadaşlarımızın yanı sıra keyfi davalarla mahkemeler arkadaşlarımızı cezalarla karşı karşıya bırakmıştır.

Halkımızın iradesini hukuksuz bir şekilde gasp eden AKP ve MHP iktidarı çok iyi bilsinler ki 2019’da olduğu gibi 2024’ yılında da tekrar belediyelerimizi halkımızın gücü ve desteğiyle gaspçı, rantçı ve talancı kayyumlardan geri alacağız. “ifadelerine yer verdi.




Kaynak: Bilican Haber

Editör: Galip KILINÇ

Bu haber 1115 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI