Bugun...


Bulanık Myo’da Empati Semineri
Tarih: 25-10-2023 15:30:28 Güncelleme: 29-10-2023 10:34:28 + -


Görme engelli bireylerin yaşamlarına dair bilgilerin yanı sıra onlarla empati duygusu geliştirebilmek adına Bulanık Meslek Yüksekokulunda, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Atike YILMAZ seminer için ağırlandı.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2023 15:30

Bulanık Myo’da  Empati Semineri

Görme engelli bireylerin yaşamlarına dair bilgilerin verildiği seminerde Yılmaz, Görme engelli bireylerin yaşamları nasıl kolaylaştırılır?, Görme engelli bireyler yaşama adapte olurken nelere ihtiyaç duyarlar?, 3. Görme engelli bireylere yardım etmede nelere dikkat edilmelidir? sorularına dikkat çekti.

Sonrasında ise öğrenciler ile beraber hazırlanan “empati parkurlarında” görme engelli bireyleri daha iyi anlayabilmek adına gözleri kapalı ve beyaz baston kullanarak parkuru tamamladılar.

Etkinlik sonunda öğrencilerle yapılan görüşmelerde, empati parkurunun farklı hissettirdiği ve bu deneyimi yaşamaktan keyif aldıklarını ifade ederken farkındalıklarının artırdığını ifade ettikleri belirlendi.

Bulanık Meslek Yüksekokulunda düzenlenen seminere Bulanık MYO Müdürü Doç. Dr. İrşad Sami Yuca, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.




Kaynak: Bilican Haber

Editör: Faruk Güneş

Bu haber 101 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI